До кінця дня всі завали на місці влучання у Львові будуть розібрані, - ОВА

До кінця дня всі завали на місці влучання у Львові будуть розібрані, - ОВА

Російське окупаційне військо вгатило "Калібрами" по Львову, пошкоджень у місті зазнало 35 будинків. Очільник місцевої ОВА Максим Козицький повідомив в ефірі "Ми-Україна", що до кінця дня усі завали будуть розібрані.

До пошуково-рятувальної операції у місті долучили усі наявні сили ДСНС та екстреної медичної допомоги.

"Сподіваємось знайти живих людей під уламками будинку... Пошкоджено близько 50 автомобілів; 30 будинків; вибиті десятки тисяч вікон;, постраждали майже 11 гуртожитків двох навчальних закладів, де проживали ВПО; дитячий будинок №1, а також санаторна школа", - розповів Козицький.

За його словами, основний удар прийшовся по житлових будинках, проте постраждала також і підстанція, яка знаходиться від найбільш пошкодженого будинку.У цьому районі наразі немає світла, енергетики докладають усіх зусиль для відновлення його подачі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, сьогоднішній нічний ракетний удар по Львову став найбільшою атака на цивільну інфраструктуру міста з початку повномасштабної війни. Наразі відомо про чотирьох загиблих, у ДСНС повідомили, що у двох квартирах досі можуть перебувати люди.

Атакували обласний центр "Калібрами", сім з 10 крилатих ракет, які випустили росіяни по місту були збиті. У Повітряних силах розповіли, що близько 1-ї ночі противник завдав удару по Україні з акваторії Чорного моря. З надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет “Калібр”. Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та річище Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід. 

Головне