Дмитро Кулеба прокоментував нічний удар рф по Одесі: росія - єдина загроза для українського православ’я

Дмитро Кулеба прокоментував нічний удар рф по Одесі: росія - єдина загроза для українського православ’я

Росія є єдиною загрозою для українського православ’я. Таким чином міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував нічний удар рф по Одесі, в результаті якого було пошкоджено десятки пам'яток архітектури та Спасо-Преображенський собор.

За словами очільника українського зовнішньополітичного відомства, під час засідання Ради безпеки ООН Україна має намір обговорити російський удар по Одесі.

"Росія систематично знищує Православну Церкву в Україні та її приміщення. Останнім прикладом є сьогоднішній напад на Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі. Ми піднімемо це питання на наступному засіданні Радбезу ООН по Україні, щоб дати зрозуміти: росія є єдиною загрозою для українського православ’я", - написав голова МЗС України у себе в Twitter.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен повноцінний повітряний щит. Адже лише він дозволить перемогти ракетний терор росії.

"Україні потрібен повноцінний повітряний щит – лише так можна перемогти російський ракетний терор. Ми вже показали, що можемо збивати навіть ті російські ракети, якими терористи особливо хвалилися. Завдяки допомозі партнерів і наданим Україні системам ППО наші захисники неба врятували тисячі життів. Але для всієї нашої території, для всіх наших міст і громад, потрібно більше систем протиповітряної оборони. Світ не повинен звикнути до російського терору – потрібно перемогти терор. І це можливо!” – зазначив Володимир Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна", у ніч на неділю, 23 липня, росіяни знову вдарили ракетами по Одесі. В результаті ворожої атаки були пошкоджені 25 пам’яток архітектури

Головне