Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм колегою з Іраку: про що говорили

Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм колегою з Іраку: про що говорили

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм іракським колегою Фуадом Хусейном на полях Українського саміту в Швейцарії. Обидва дипломати погодилися, що цей Саміт є важливим кроком на шляху до встановлення справедливого миру в Україні, який ґрунтуватиметься на принципах Статуту ООН.

Під час зустрічі сторони також обговорили шляхи поглиблення двосторонніх відносин між Україною та Іраком у сферах політичного діалогу, економічного співробітництва та міжпарламентської взаємодії. 

"Ми обидва погоджуємося, що цей Саміт є першим кроком на шляху до досягнення справедливого миру в Україні на основі принципів Статуту ООН. Ми також обговорили шляхи поглиблення відносин між Україною та Іраком, зокрема у сфері політичного діалогу, економічного співробітництва та міжпарламентського діалогу", – зазначив глава МЗС України.

Як відомо, інавгураційний Саміт миру, що проходить у Бургенштоці, зібрав представників 100 країн і світових організацій, серед яких понад 50 глав держав і урядів. Відкриваючи дводенний Український саміт у Швейцарії, президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що ця зустріч допоможе досягти справедливого завершення конфлікту в Україні: "Я вірю, що ми станемо свідками того, як тут, на саміті, твориться історія".

Як писав "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу президента Андрій Єрмак на Саміті миру у Швейцарії наголосив на тому, що позиція України щодо переговорів з росією абсолютно однозначна: спільний план всіх цивілізованих і відповідальних країн може бути представлений росії.

Головне