Дістають будь-яку ціль: експерт пояснив, як ракети ATACMS можуть змінити хід війни в Україні

Дістають будь-яку ціль: експерт пояснив, як ракети ATACMS можуть змінити хід війни в Україні

Ракети ATACMS здатні знищити фактично будь-яку ціль, оскільки вони є різних модифікацій. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповів військовий експерт Петро Черник.

За його словами, ATACMS можуть як пробивати бункери, так і знищувати будь-яку техніку ворога.

"ATACMS може підняти фактично будь-яку ціль. У частині фугасній це дуже добра зброя для того, щоб пробивати їхні бункери. А у бункерах, як правило, чи скоріше у підвалах, у бетонованих приміщеннях знаходяться пункти управління, пункти зв'язку. А касетна частина може знищити практично будь-що. ATACMS має шість модифікацій різного значення. Три у фугасному розумінні, три у касетному розумінні", - пояснив експерт.

Разом з тим Черник додав, що також є дуже унікальна ракета, яка має в собі комплектацію від 6 до 13 спеціальних керованих боєприпасів, котрі призначені знищувати саме техніку, особливо танки. 

"Питання лише в тому, у якій кількості ця зброя до нас надійде. Кілька десятків це звичайно  добре. Але щоб насправді зламати хід війни, а ці ракети можуть зламати хід війни, потрібно кілька сотень", - наголосив Петро Черник.

Як повідомляли "Ми-Україна", секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що Україна дотримується домовленостей зі своїми партнерами, тому не планує використовувати ракети ATACMS на території росії.

Головне