Директорка Секретної служби подала у відставку через замах на Трампа

Директорка Секретної служби подала у відставку через замах на Трампа

Голова Секретної служби США Кімберлі Чітл подала у відставку після резонансного інциденту з замахом на Дональда Трампа. Це рішення стало результатом жорсткої критики та тиску з боку законодавців обох партій. Президент США Джо Байден її заяву прийняв, інформує Білий дім.

"Ми з Джилл вдячні директору Кім Чітл за її десятиліття громадської роботи. Протягом усієї своєї кар’єри в Секретній службі Сполучених Штатів вона самовіддано присвятила себе та ризикувала своїм життям, щоб захистити нашу націю. Ми особливо вдячні їй за те, що вона відповіла на заклик очолити Секретну службу під час нашої адміністрації, і ми вдячні за її служіння нашій сім’ї", - йдеться у повідомленні.

Інцидент стався 13 липня під час передвиборчого мітингу Трампа в Батлері, штат Пенсільванія, коли озброєний чоловік зміг вистрілити в кандидата з даху сусідньої будівлі. Чітл назвала цей випадок "найбільш значним оперативним провалом Секретної служби за останні десятиліття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп вважає, що він "отримав кулю за демократію"

На слуханнях у Конгресі Чітл взяла на себе повну відповідальність за провал.

"Почесна місія Секретної служби полягає в тому, щоб захищати лідерів нашої країни. 13 липня ми зазнали невдачі", - наголосила вона.

Водночас її відмова надати конкретні деталі інциденту викликала додаткову критику.

Президент Байден прокоментував ситуацію, наголосивши на важливості розслідування.

"Незалежний огляд, щоб докопатися до суті того, що сталося 13 липня, триває, і я з нетерпінням чекаю на оцінку його висновків. Ми всі знаємо, що те, що сталося того дня, ніколи не повториться", - зазначив він.

Голова комітету з нагляду Палати представників Джеймс Комер заявив про необхідність повного аналізу збоїв у системі охорони для запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

Як писав "Ми-Україна" раніше, віцепрезидентка Камала Гарріс зібрала 81 мільйон доларів протягом перших 24 годин після оголошення її кандидатури на пост президента США. 

Головне