Директора Департаменту безпеки КМДА Ткачука підозрюють у розтраті грошей на системі оповіщення

Директора Департаменту безпеки КМДА Ткачука підозрюють у розтраті грошей на системі оповіщення

Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомили про підозру в розтраті коштів на системі оповіщення.

Про це повідомляє прокуратура.

За даними слідства, у червні 2022 року Ткачук уклав договір із приватним товариством про капітальний ремонт територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення (ТАСЦО).

Комплексна інфраструктура, розроблена для швидкого й ефективного оповіщення громадян у разі надзвичайних ситуацій, небезпеки або кризових ситуацій, що можуть виникнути на території міста, зокрема повітряних тривог.
 в Деснянському районі Києва. На цю модернізацію виділили майже 10 мільйонів гривень з бюджету.

Потім директор Департаменту підписав акти приймання виконаних робіт, де ціни на матеріали та обладнання були завищені на майже чверть мільйона гривень. Це підтвердила експертиза.

Наразі тривають експертизи по іншим матеріалам та обладнанню.

Нагадаємо, перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором 16 вересня. Йдеться про два кораблі, які транспортуватимуть українське зерно до країни Африки та Азії. За словами віцепрем’єра із відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, судна були завантажені майже 20 тис. тонн пшениці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, задля нарощування обсягів експорту та скорочення часу на транзит перевірки українських аграрних вантажів було вирішено перенести з польського кордону до порту Клайпеди (Литва). Йдеться про ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль.

Головне