Деструктивний курс: Лавров висловив незадоволення голові МЗС Туреччини через повернення "азовців" Україні

Деструктивний курс: Лавров висловив незадоволення голові МЗС Туреччини через повернення

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив своєму турецькому колезі Хакану Фідану, що Анкара йде за "деструктивним курсом". Таким чином він відреагував на рішення Туреччини дозволити п'ятьом командирам "Азова" повернутися в Україну.

Очільники зовнішньополітичних відомств росія та Туреччини поспілкувалися у неділю, 9 липня.

"Увага Анкари була звернена на деструктивність курсу на продовження поставок військової техніки Київському режиму. Відповідні кроки, як було підкреслено, можуть привести тільки до негативних наслідків", - заявили в мзс рф.

Нагадаємо, у суботу, 8 липня, під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Туреччини стало відомо, що в Україну повертаються п'ятеро командирів "Азова". Вони тривалий час перебували у Туреччині після звільнення з російського полону і за домовленістю повинні були там залишатися до закінчення війни. Однак Україні вдалося домовитися про їхнє повернення.

У Кремлі істерично прокоментували повернення командирів “Азову” з Туреччини в Україну. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що повернення в Україну з Туреччини командирів “Азову” нібито є порушенням домовленостей щодо обміну полоненими.

Як повідомляли "Ми-Україна", командир “Азова” Денис Прокопенко (“Редіс”), який повернувся з Туреччини в Україну, збирається продовжити боротьбу проти російської армії.

Головне