Держсекретар США знову прибув до Ізраїлю: які цілі візиту Блінкена цього разу

Держсекретар США знову прибув до Ізраїлю: які цілі візиту Блінкена цього разу

Керівник американського зовнішньополітичного відомства Ентоні Блінкен у п'ятницю, 3 листопада, приземлився в аеропорту Бен-Гуріон в Ізраїлі. Цей візит Держсекретаря США став третім від початку війни в країні 7 жовтня, пише The Times of Israel.

Головні теми для перемовин – утримання бойовиками угруповання ХАМАС заручників, запобігання ширшому регіональному конфлікту, гуманітарна допомога та виїзд цивільних. Перед від'їздом Блінкен також заявляв, що наполягатиме на тому, що Ізраїль вжив "конкретних кроків" для зменшення завдання шкоди палестинському цивільному населенню.

The Guardian пише, що Держсекретар США, як очікується, закликає ізраїльський уряд до тимчасового зупинення бойових дій у Секторі Гази. Так, речник адміністрації президента США з нацбезпеки Джон Кірбі зауважував, що Вашингтон виступає не за повноцінне припинення вогню, а за запровадження "тимчасової локальної" паузи.  

Після зустрічей та переговорів з низкою високопосадовців Ізраїлю Блінкен відправиться до Йорданії.Там від візьме участь у арабському саміті. 

Як відомо, американський лідер Джо Байден під час зустрічей зі своїми колегами з Чилі та Домінікани укотре наголосив на тому, що США і надалі підтримуватимуть право Ізраїлю на самооборону, а також працюватимуть над нарощуванням обсягів гум для цивільних у Газі.

Нагадаємо, напередодні, 2 листопада, прем'єр Ізраїля Беньямін Нетаньяху заявив, що ЦАХАЛ перебуває на піку бойових дій після просування через околиці Гази. Очільник ізраїльського уряду наголосив, що військові успішно пройшли околиці міста.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ХАМАС заявили про понад 9000 загиблих у Секторі Гази.


  

Головне