ХАМАС заявляє про понад 9 тисяч загиблих у секторі Гази

ХАМАС заявляє про понад 9 тисяч загиблих у секторі Гази

За даними міністерства охорони здоров'я Гази, яке контролює ХАМАС, кількість загиблих у секторі Гази внаслідок авіаударів Ізраїлю зросла до 9061 особи. Про це повідомляє Sky News.

Серед загиблих 3 760 дітей та 2 326 жінок, повідомили в міністерстві.

Ще 32 000 людей отримали поранення.

Нагадаємо, попри відкриття КПП "Рафах" на кордоні Сектору Гази та Єгипту ним не не змогли скористатись громадяни України, які проживали в Газі і нині мають намір звідти виїхати. 

"Наскільки я знаю, поки що українцям не вдалось виїхати, але є жива черга людей, які хочуть виїхати. Це дуже велика кількість людей. Що стосується українців - їх понад 300 людей. В основному це жінки та діти, які проживали в Секторі Гази. Що стосується Ізраїля, то ми не тільки не заважаємо, але й закликаємо іноземців виїхати з Сектору Гази. На жаль, ХАМАС заважає, адже використовує цивільних як живий щит. Ми це добре знаємо, ми це бачимо постійно. Сподіваюсь, що загальні зусилля дозволять іноземним громадянам, в тому числі українцям, покинути Сектор Гази".

Як писав "Ми-Україна" раніше, армія Ізраїлю прорвала передову лінію оборони ХАМАС на півночі Гази і майже розділила сектор на дві частини. Основна задача ЦАХАЛу – виявити підземні тунелі та витіснити звідти терористів.

 

Головне