Держприкордонслужба: спостерігаємо збільшення кількості спроб виїхати по підробним документам

Держприкордонслужба: спостерігаємо збільшення кількості спроб виїхати по підробним документам

Наразі спостерігається збільшення кількості спроб виїхати по підробним документам. Про це повідомив речник державної прикордонної служби України Андрій Демченко у ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна". 

Як зазначив речник ДПСУ, правила перетину кордону чоловіками від 18 до 60 років не змінилась. Прикордонники можуть перевіряти документи з ТЦК, які б фіксували, що людина має відстрочку від призову.

"На підставі вивчення документів або мети поїздки, прикордонники в праві відмовити у перетині кордону і зараз ми ретельно перевіряємо всі дані, які надають чоловіки на контролі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, станом на 4 січня у поліції служать 98 000 офіцерів та сержантів. З них 35 000 знаходяться у прифронтових областях чи в районах бойових дій.

Про це в інтерв’ю для "Ми-Україна" розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"У поліції на сьогодні служать 98 000 офіцерів та сержантів. Ці 98 000 рівномірно до війни були розташовані по території нашої держави. З початку широкомасштабної війни у нас відбулися титанічні рухи у плані дислокації поліцейських підрозділів. На сьогодні від Чернігівської області і до Миколаївської області в прикордонних районах, в регіонах, де йдуть бойові дії (900 км) розташовані поліцейські підрозділи. Це 35 000 особового складу", - додав він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, профільний комітет Верховної Ради розпочав розгляд нового законопроєкту про мобілізацію. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Голова фракції "Слуга народу" зазначив, що обговорення разом з командуванням ЗСУ та представниками Міноборони буде тривати декілька днів.

Головне