Держдеп США: Поглиблення зв'язків між Іраном і рф дестабілізує світ

Держдеп США: Поглиблення зв'язків між Іраном і рф дестабілізує світ

У Державному департаменті США вважають, що посилення співпраці між Тегераном і Москвою створює серйозну загрозу як регіональній, так і глобальній стабільності.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу у Вашингтоні.

Білий дім розглядає зміцнення відносин між Іраном і росією як значний дестабілізуючий фактор для світу. Американський чиновник наголосив, що співпраця цих двох країн становить загрозу не тільки для певних регіонів, але й для всього світу.

"Звичайно, ми сприймаємо поглиблення зв'язків між Іраном і росією як щось, що неймовірно дестабілізує регіон", - зазначив Міллер.

Ця заява пролунала у відповідь на запитання щодо недавнього удару Ірану по Ізраїлю та можливого залучення союзників Тегерана, таких як росія та Китай, у конфлікти, що мають місце на Близькому Сході та в Україні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Аббас Аракчі заявив про готовність Ірану сприяти припиненню вогню в Лівані, якщо Ізраїль припинить військову операцію в Газі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: чому ЦАХАЛ заходить у Ліван і до чого це призведе.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, голова польського Міністерства закордонних справ Радослав Сікорський звернувся до польських громадян із закликом негайно залишити територію Ірану.

Головне