Депутата Рівненської облради, якого викрили на незадекларованих статках, відправили під варту

Депутата Рівненської облради, якого викрили на незадекларованих статках, відправили під варту

Депутату Рівненської обласної ради, якого Державне бюро розслідувань викрило на незадекларованих статках на мільйони доларів, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила пресслужба ДБР у Telegram-каналі. Як зазначається, також була обрана сума застави - вона становить 192 млн гривень.

Як передають у ДБР, підозрюваним є депутат Рівненської обласної ради, який також є заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП "Ліси України". Під час обшуків у нього виявили та вилучили понад 4 млн доларів у різній валюті. Крім того, було знайдено три елітні автомобілі "AUDI Q8", "MERCEDES-BENZ GLE 350E" та "BMW X5", а також коштовності та дорогі годинники, серед яких є елітна марка Рatek philippe, золоті монети та злитки тощо. До того ж правоохоронці знайшли дві пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього з патронами.

У суботу, 25 листопада, депутата викрили на незадекларованих статках. Пізніше стало відомо, що він володів чотирма земельними ділянками у Рівному. Там він будував котеджи. Земля була зареєстрована на номінальних осіб, які підконтрольні депутату.

Тоді йому оголосили про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України). Йому загрожує ув'язнення строком до 10 років.

 

Головне