День Незалежності: світові лідери вітають Україну зі святом (відео)

День Незалежності: світові лідери вітають Україну зі святом (відео)

Україна сьогодні відзначає 33 річницю своєї незалежності. Друзі України вирішили привітати нашу державу зі святом та записали відеозвернення, в яких вкотре наголосили - Україна є частиною європейської держави.

Серед світових політиків, які привітали Україну з Днем Незалежності, лідери Німеччини, Ірландії, Молдови, Норвегії, Ісландії, а також заступник генерального секретаря НАТО та президент Європейської Ради.

Канцлер ФРН Олаф Шольц:

"З Днем Незалежності вашої країни. Цей день означає суверенітет, свободу та демократію, спільні цінності, які ви захищаєте з винятковою мужністю та рішучістю. У вашій хоробрій боротьбі проти російської жорстокої агресії ми продовжуватимемо підтримувати вас стільки, скільки потрібно.

Ми не зупинимося, допоки не забезпечимо справедливий та тривалий мир. Ми пишаємося називатися вашими друзями сьогодні та у нашому спільному європейському майбутньому. Слава Україні!"

Саймон Гарріс, прем'єр-міністр Ірландії:

"Від імені народу Ірландії висловлюю найтепліші вітання уряду та народу України з Днем Незалежності.

Ви є частиною нашої європейської сім'ї, і ми з нетерпінням чекаємо того дня, коли Україна посяде своє місце як член Європейського Союзу. Я особливо хотів би висловити свої найкращі побажання тисячам українців, які зробили Ірландію своїм притулком і домом. Ми завжди раді вам, і ми високо цінуємо ваш внесок.

Я бажаю народу України незмінної сили, хоробрості та успіху. Слава Україні!"

Президентка Молдови Майя Санду:

"У цей важливий день народ Молдови разом з вами святкує незалежність України. Ми залишаємося непохитними в нашій підтримці, допоки ви продовжуєте захищати свій суверенітет і працювати над тривалим миром. Разом ми поділяємо спільне бачення майбутнього, заснованого на мирі, демократії та європейських цінностях. З Днем Незалежності! Україно!"

Йонас Гар Стьоре, прем'єр-міністр Королівства Норвегія

"Впродовж століть боротьби та завзяття народ України демонстрував героїзм та рішучість. Ви продемонстрували це і 33 роки тому в цей самий день, і продовжуєте демонструвати сьогодні у вашій боротьбі за свободу і демократію. Слава Україні!"

Президентка Ісландії Галла Томасдоттір:

"Дорогі українці! Від імені народу Ісландії вітаю вас із Днем Незалежності. Сьогодні і кожного дня ми святкуємо Україну як суверенну державу в сім'ї народів. Ісландія продовжує підтримувати Україну."

Мірча Джоане, заступник генерального секретаря НАТО:

"Україна і НАТО. Ми поділяємо спільні цінності демократії, прав людини і суверенного вибору націй щодо власної безпеки, домовленостей щодо забезпечення безпеки, незалежно від зовнішнього втручання. Це ті цінності, за які жінки і чоловіки в Україні борються щодня.

Я висловлюю вам данину поваги і бажаю незмінної сили у день, коли ви відзначаєте ще один рік української незалежності."

Президент Європейської Ради Шарль Мішель:

"Сьогодні ваш День Незалежності, і ЄС на вашому боці як ніколи. Тому що в ЄС ми всі знаємо, що ви мужньо боретеся за своє майбутнє. Ви боретеся за свою землю і за своїх дітей. Але ми також знаємо, що ви боретеся за наше спільне майбутнє, і ми знаємо, що ваше майбутнє в ЄС."

Сер Кір Стармер, прем'єр-міністр Сполученого Королівства:

"Народу України від народу Британії ми передаємо наші найтепліші побажання з нагоди святкування Дня Незалежності. Я хочу, щоб ви знали, що ми стоятимемо з вами стільки, скільки треба, і надаватимемо, що потрібно, до перемоги, до справедливого і міцного миру. Слава Україні!"

Крім того до вітань долучилися президенти Литви, Латвії та Естонії.

Команда "Ми-Україна" привітала українців з Днем Незалежності!

Головне