Дефіциту в енергосистемі немає: Галущенко прокоментував тривалу відсутність відключень світла

Дефіциту в енергосистемі немає: Галущенко прокоментував тривалу відсутність відключень світла

Наразі енергосистема генерує більше електроенергії, ніж споживають українці. Таким чином дефіциту більше немає, хоча через ризик нових ракетних атак не можна виключати інцидентів.

Про це повідомив голова Міністерства енергетики України Герман Галущенко в ефірі "Ми-Україна". Він нагадав, що пішов вже другий тиждень від моменту, коли виробництво електроенергії повністю забезпечує споживання.

"Наша енергосистема сьогодні взагалі здатна генерувати більше електроенергії, ніж ми споживаємо. На жаль, досі є певні мережеві обмеження, і люди можуть відчувати обмеження в постачанні. Це області, де є деокуповані райони, де все треба відновлювати з нуля", - розповів міністр.

Він додав, що російські окупанти, коли тікали з певних областей, повністю або майже повністю знищили всі системи енергопостачання в деяких населених пунктах.

"Я маю відчуття, що ми в подальшому вже зможемо забезпечувати виробництво електроенергії на рівні споживання. Безумовно є ризик масованих ракетних атак, але енергосистема виявила стійкість. Особливо показова була остання масована атака, коли більше 100 ракет біло застосовано по енергетиці, але на наступний день ми повністю збалансували систему", - зазначив Галущенко.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, весь наземний громадський електротранспорт у Києві, починаючи від п’ятниці, 17 лютого, повноцінно відновив свою роботу. Зараз на 46 тролейбусних маршрутах працює 286 одиниць транспорту, а на 32 трамвайних – 195. Повернути на маршрути всі тролейбуси та трамваї вдалось завдяки ефективній роботі місцевої влади, енергетиків та ремонтних бригад.

Головне