ДБР знайшло тих, хто допоміг нардепу виїхати за кордон

ДБР знайшло тих, хто допоміг нардепу виїхати за кордон

Правоохоронні органи встановили осіб, які допомогли народному депутату Артему Дмитруку виїхати за межі України. Їм висунули підозру. Цю інформацію оприлюднило Державне бюро розслідувань.

Підозру отримали троє осіб, які допомогли Дмитруку перетнути кордон. Також встановлено організаторів його втечі через Молдову.

Слідчі з'ясували, що депутат перетнув кордон у напрямку Молдови в районі пункту пропуску "Павлівка" 23 серпня. З Києва він виїхав близько 13:00 у напрямку Одеси. За кермом автомобіля знаходилася інша особа.

Поблизу одного з населених пунктів Роздільнянського району Одеської області нардеп вийшов з автомобіля на трасі, а приблизно о 17:00 пересів в іншу машину, якою керував ще один учасник справи та організатор схеми.

Близько 21:00 вони доставили депутата до кордону, де він пішки залишив територію України.

Він та один із фігурантів наступного дня також втекли до так званого Придністров’я в Молдові.

Нагадаємо, на захоплених росіянами територіях Луганщини встановлено найвищий рівень пожежної небезпеки, ситуація критична. Водночас окупаційна влада цими питанням не переймається, розповів голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом минулої доби на фронті відбулося 182 бойові зіткнення між українськими та російськими військами. Найбільш напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку, зокрема в районі Новогродівки. Про це повідомили в Генштабі.

Головне