ДБР проводить обшуки у приміщеннях київських ТЕЦ

ДБР проводить обшуки у приміщеннях київських ТЕЦ

У Київській міській державній адміністрації заявили, що Державне бюро розслідувань проводить обшуки у приміщеннях столичних ТЕЦ, що є об’єктами критичної інфраструктури та знаходяться в управлінні "Київтеплоенерго". Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Слідчі намагаються зайти на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану. Також працівники бюро здійснюють відеозйомку на енергетичних об’єктах, грубо порушуючи безпекові норми", – йдеться у повідомленні.

Як наголосили у КМДА, справа ДБР не стосується безпосередньо діяльності КП "Київтеплоенерго". "Ухвала на проведення обшуку не включає адреси фізичного місцезнаходження енергооб’єктів. Тому причина візиту слідчих на Київські ТЕЦ є незрозумілою", – зазначили в пресслужбі.

Підприємство наголошує, що обшуки створюють загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла.

Водночас КП "Київтеплоенерго" заявляє про готовність співпрацювати зі слідчими та надавати всю необхідну інформацію. Однак закликає правоохоронців діяти відповідно до закону та умов воєнного стану та не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за даними Держприкордонслужби, наразі фіксується збільшення намагань незаконного перетину кордону. Від початку року понад 2000 держслужбовців намагались незаконного виїхати з України.

"Якщо брати середні показники щодо спроб порушення по пунктам пропуску та по "зеленій" ділянці кордону, то вони незмінні. За останні кілька місяців є певне зменшення випадків на пунктах пропуску, коли намагаються виїхати за підробними документами. Якщо казати про незаконний перетин кордону, поза межами пропуску, то таких намагань трохи збільшилось", - розповів нам Андрій Демченко.

Головне