ДБР передасть Євросоюзу інформацію про виконавців вибухів у Сватовому

ДБР передасть Євросоюзу інформацію про виконавців вибухів у Сватовому

Державне бюро розслідувань передасть колегам з Європейського Союзу всю наявну інформацію про виконавців вибухів у Сватовому Луганської області в 2015 році.

Про це заявив директор ДБР Олексій Сухачов в інтерв’ю програмі "Невідворотність покарання" на "Ми-Україна". Він зазначив, що розслідування встановило - диверсію влаштували російські спецслужби. Виконавцями стали як громадяни росії, так і колишні громадяни України - зрадники.

"Сьогодні вивчається участь у диверсіях понад 100 військових рф та колишніх громадян України, які перейшли на бік незаконних збройних формувань так званих днр/лнр", - розповів Сухачов.

За його словами, наразі відомі персональні дані виконавців, інформація про документи прикриття, які вони використовували на території України під час підготовки до диверсії. При цьому, ймовірно, ці люди причетні також до інших вибухів на військових складах України.

"Ми розцінюємо це як один із початкових етапів - підготовчих - перед початком повномасштабного вторгнення на територію України з метою ослаблення обороноздатності нашої країни, наших збройних сил", - зазначив директор ДБР.

У взаємодії зі Службою безпеки України та Офісом Генерального прокурора наразі оголосили про підозри понад 25 особам. Серед них також є російські високопосадовці зі спецслужб. На завершальному етапі перебувають повідомлення про підозри ще приблизно 60 особам.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни з 2014 року працювали на підрив обороноздатності України. Одним з таких випадків є диверсія на складі боєприпасів у Сватовому

Головне