Данія передасть Україні боєприпаси на $36 млн

Данія передасть Україні боєприпаси на $36 млн

Данія відправить Україні боєприпаси на чверть 250 млн данських крон (36 млн доларів). Країна передасть снаряди за запитом української влади.

Про це заявив голова Міністерства закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен, передає TV2.

"Це суттєвий внесок, якого Україна гостро потребує", - заявив міністр.

До того ж Данія відправить в Україну 2 тис. артилерійських снарядів.

"Ситуація така, що ми всі бачимо, що було оголошено про контрнаступ. Він уже ведеться. Україні вдалося стримати росіян, і тепер настав час відповісти добром на добро. Для цього необхідно, щоб у них були необхідні можливості - зокрема боєприпаси, - зазначив Расмуссен.

Водночас міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що пожертва такого розміру "не є чимось, що дасть Україні впевненість у тому, що в неї достатньо боєприпасів".

"Це внесок у вирішення конкретної гострої проблеми, з якою вони стикаються. Необхідні додаткові боєприпаси. Так що це внесок у вирішення поточної проблеми", - повідомив він і додав, що необхідно зробити ще більше для збільшення виробництва боєприпасів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Данія оголосила про надання гуманітарної допомоги Україні після підриву росією Каховської ГЕС. Країна передала аварійне обладнання на 2,5 млн датських крон (близько 1,5 млн гривень). Данія передала два насоси великої потужності, 35 наметів для розміщення, три менші човни з транспортними плотами та більший генератор.

Також країна надіслала п’ять цистерн для збору та транспортування води із затоплених районів. Крім того, Україна отримала кілька генераторів загальною вартістю майже 7 млн датських крон (близько 30 млн гривень).

Головне