Данілов: Вступ до НАТО без ТОТ - абсолютно неробоча конструкція

Данілов: Вступ до НАТО без ТОТ - абсолютно неробоча конструкція

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що вступ України до НАТО без тимчасово окупованих територій це "абсолютно неробоча конструкція".

Про це він розповів в інтерв’ю Голосу Америки.

"Ми єдиний організм. Ми не можемо частину тіла передати, а другу десь там забути. Це абсолютно неробоча конструкція. Я не знаю, в кого в голові такі не зовсім коректні думки з'являються. Бо це просто неможливо", - зазначив Данілов.

Також секретар РНБО наголосив, що в українській Конституції чітко записано членство в Європейському Союзі та НАТО, а територіальна цілісність Україні визнана всіма цивілізованими країнами світу. Тож говорити про те, що "одна частина піде в один бік, а інша частина буде чогось чекати", некоректно, додав він.

Олексій Данілов заявив, що наступний рік для України буде непростим.

"Це буде непростий, складний рік. Рік прийняття важливих рішень, перш за все на фронті. Я б дуже хотів, щоб це був рік нашої перемоги, нашої спільної перемоги з нашими партнерами над ворогом", - резюмував він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, "сигнал" Володимира Путіна про нібито "готовність до переговорів" був зроблений для того, аби перешкодити військовій допомозі Збройним силам України від Заходу. У Центрі протидії інформації прокоментували нещодавно опубліковану статтю The New York Times про начебто готовність росії до миру з коментарем прессекретаря президента рф Дмитра Пєскова.

Головне