Данілов пояснив, чи будуть мобілізовувати обмежено придатних

Данілов пояснив, чи будуть мобілізовувати обмежено придатних

У Раді національної безпеки і оборони України працюють над тим, аби обмежено придатних чоловіків могли мобілізувати до лав Збройних Сил. Про це інформує в ефірі телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов.

"Є в наших нормативно-правових документах термін - придатний або умовно придатний. Треба дати тлумачення, хто такий умовно придатний, де люди, які мають такий припис у своїх документах, можуть використовуватися", - розповідає секретар РНБО.

За словами Данилова, коли обмежено придатні до служби люди потрапляють в ті чи інші військові частини, то це запускає непрості процеси у командирів.

"Тому для того, щоб закрити це питання раз і назавжди, рішенням Ради нацбезпеки і оборони дано доручення розтлумачити цей документ, щоб не було подвійного-потрійного трактування цієї норми", - зазначив Данілов.

Йдеться про законодавчі зміни й сьогодні цим питанням займається РНБО.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росіяни активно поширюють пропагананду у медіа стоовно повної мобілізації українців, включаючи неповнолітніх, “хорошого” життя на окупованих територіях та невдалий український контрнаступ.

Зокрема, її дискредитація, – уточнила заступниця міністра оборони. Наголосивши, що наратив: “Чому я буду мобілізуватися, якщо у військкоматі сидить хабарник” – це російська ІПСО.

“Для них важливо вистрілити інформаційно по двох речах. Дискредитувати нас як отримувача зброї – це вони на заході працюють, щоб нам не давали зброю. А другий фактор – це мобілізація. І ми повинні як доросле суспільство розуміти, що якби не було мобілізації, уже б не було України”, – повідомила вона.

Головне