Данілов пояснив принципову різницю між рекрутингом та мобілізацією

Данілов пояснив принципову різницю між рекрутингом та мобілізацією

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов пояснив принципову різницю між рекрутингом та мобілізацією. За його словами, це два зовсім різні процеси.

Про це він розповів в ефірі "Українського радіо". Данілов зазначив, що ці два процеси не варто порівнювати, адже вони принципово різні. Як зазначається, рекрутинг - це коли людина самостійно знаходить вакансію і бачить, що війську необхідна людина конкретної професії, після чого через рекрутингову компанію вступає до лав Збройних сил України. 

"Це в жодному разі не замінює мобілізацію, це два різні процеси. Це за власним бажанням. У Міноборони сьогодні вже чотири компанії, з якими співпрацює щодо рекрутингу, проте це не дорівнює процесу мобілізації. Це два різні процеси", - пояснив секретар РНБОУ.

Нагадаємо, рекрутингова кампанія до ЗС України, яку Міноборони розпочало минулого місяця, запроваджена не замість мобілізації. Ті особи, які обрали скористатись можливістю доєднатись до війська через рекрутингову компанію, мають змогу обирати спеціальність та отримують більший контроль над тим, що з ними буде у ЗСУ. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Генеральний штаб Збройних сил України та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подали запит президенту Володимиру Зеленському на мобілізацію 450-500 тис. людей. Як заявив глава держави під час підсумкової пресконференції, для підтримки цього рішення він потребує більше аргументів. Генштаб нині працює над комплексний планом, який окрім мобілізаційних заходів включатиме зокрема питання ротацій та відпусток. 

Головне