Данілов назвав завдання №1 на даному етапі активних бойових дій Сил оборони

Данілов назвав завдання №1 на даному етапі активних бойових дій Сил оборони

Завдання №1 для ЗСУ на нинішньому етапі бойових дій полягає у максимальному винищенні особового складу армії рф, ворожої військової техніки, забезпечення та логістики. Таку думку висловив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов.

"СОУ (Сили оборони України - ред.) на даному етапі активних бойових дій виконують завдання номер один – максимальне знищення живої сили, техніки, складів пального, б/к, командних пунктів, артилерії та сил ППО російської армії", - написав він.

За словами секретаря РНБО, останні дні є "особливо врожайними".

"Зараз війна на знищення дорівнює війні за кілометри. Більше знищено – більше звільнено. Чим ефективніше перше, тим більше другого", - зазначив Данілов.

Як відомо, лише за минулу добу загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 770 загарбників. В цілому від 24 лютого 2022 року окупаційне військо втратило понад 231 тис. військовослужбовців. На додачу наші оборонці за учорашній день також знищили два танки, дев’ять бойових броньованих машини, 32 артилерійських системи, шість РСЗВ, три засоби ППО та 29 безпілотників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава Військового комітету НАТО Роб Бауер розповів, що Україна не отримає сучасні західні винищувачі, поки не завершиться її контрнаступ. Питання надання Силам оборони бойових літаків не буде вирішено у короткостроковій перспективі, оскільки це потребує підготовки пілотів, технічного персоналу та логістики.

Головне