Данілов: Імена лікарів, які видавали фейкові документи, та ухилянтів будуть відомі

Данілов: Імена лікарів, які видавали фейкові документи, та ухилянтів будуть відомі

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував фейкову непридатність до служби. За його словами, імена лікарів, які видавали фейкові документи, і ухилянтів будуть відомі.

Про це Данілов розповів в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він відповів на запитання про те, хто має проводити перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій щодо інвалідності та непридатності до військової служби з 24 лютого 2022 року, та якими мають бути її наслідки.

Данілов пояснив, що перевіряти ВЛК має право Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Така перевірка почалася. Вона триває. За два-три тижні ми будемо мати остаточні результати перевірки", - наголосив він.

Секретар РНБО розповів, що були "кричущі випадки" серед тих, хто вирішив зробити собі фейкові документи про інвалідність. Зокрема, вказувалось, що у людини начебто є лише одна нирка. Також іноді "на автоматі" людям записувалися однакові діагнози.

"Усе це буде підлягати перевірці. У законний спосіб. Якщо людина дійсно є непридатна, - їй нема чого лякатися. Спокійно буде перевірена документація, якщо ви перебували в стаціонарі, якщо ви до цього хворіли. Але якщо так сталося, що ви були здоровою людиною з 18 до 45 років, умовно кажучи, і після 24 лютого раптово почали хворіти, то треба просто подивитися, що сталося", - додав він.

Секретар РНБО зазначив, що таких фактів виявлено було вже багато й у різних областях.

"Якщо доводять відповідні органи, що було скоєно злочин, то всі прізвища, імена, по батькові всіх цих лікарів буде обов’язково відомо. З прізвищами тих, хто отримав від них таку "допомогу". Цей процес вже йде. Давайте наберемося терпіння і побачимо результати цієї роботи", - наголосив Олексій Данілов.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Раді національної безпеки і оборони України працюють над тим, аби обмежено придатних чоловіків могли мобілізувати до лав Збройних Сил. 

Головне