Данія вирішила бойкотувати засідання міністрів ЄС через головування Угорщини

Данія вирішила бойкотувати засідання міністрів ЄС через головування Угорщини

Данія приєдналася до бойкоту засідань міністрів ЄС під час головування Угорщини. Про це повідомив міністр закордонних справ Данії Ларс Локке Расмуссен.

Він відправив Комітету з питань європейських справ у парламенті листа, в якому заявив, що Данія не буде відправляти міністрів на неформальні зустрічі у рамках головування Угорщини в Раді ЄС цього місяця. Таким чином Данія висловлює свій протест проти нещодавніх візитів угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана до російського диктатора Володимира Путіна та лідера Китаю Сі Цзіньпіна. 

Тож Данія відправлятиме державних службовців лише для висвітлення неформальних зустрічей міністрів в Угорщині. 

Нагадаємо, раніше Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва та Польща оголосили, що вони будуть представлені на міністерських зустрічах в Угорщині лише державними службовцями.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звернувся до голови Європейської ради Шарля Мішеля з пропозицією відновити дипломатичні відносини з росією. Президент Європейської ради відповів на лист угорського прем'єра та заявив, що позиція ЄС щодо підтримки України є одностайною і залишатиметься незмінною стільки, скільки буде необхідно.

Головне