Данія виділяє $21 млн для відбудови Миколаєва: подробиці

Данія виділяє $21 млн для відбудови Миколаєва: подробиці

Данія виділяє 21 млн доларів на новий пакет допомоги для відбудови міста Миколаєва внаслідок російської агресії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України на сторінці у Facebook. Як зазначається, допомогу місту було затверджено під час четвертого засідання спеціального Наглядового комітету під співголовуванням віцепрем'єр-міністр з відновлення - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова та міністра співробітництва та розвитку глобальної кліматичної політики Данії Дена Йоргенсена.

За словами Кубракова, Данія є одним із найбільш відданих партнерів України у процесах відбудови населених пунктів. Таким чином навесні минулого року країна взяла патронат над Миколаєвом та Миколаївською областю.

"З того часу ми вже досягли прогресу у відбудові міста - більшість проєктів попередніх пакетів допомоги або вже завершено, або вони успішно просуваються", - зазначив міністр розвитку громад.

Крім того, за підтримки уряду Данії, з листопада вже запрацювали Офіс відновлення та розвитку Миколаївської області та Офіс відновлення та розвитку міської громади Миколаєва. Також було створено офіс посольства Данії у Миколаєві. Він буде діяти як "форпост" посольства та контактний пункт взаємодії із зацікавленими сторонами.

"Я вдячний Уряду Данії та особисто Дену Йоргенсену за стабільну позицію у підтримці України та Миколаєва окремо. Це зразкова співпраця держави, партнерів та місцевого самоврядування", - додав Кубраков.

У пакет було включено наступні проєкти:

  • в аграрному секторі, спрямований на розмінування сільськогосподарських угідь;
  • надання когенераційних установок;
  • реконструкція гуртожитку Миколаївського державного аграрного університету з протипожежної безпеки (здійснюватиметься з UNOPS Ukraine та All Ukraine).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне приїхав до Києва.

Головне