Данія передала Україні унікальні морські безпілотники SeaBat

Данія передала Україні унікальні морські безпілотники SeaBat

Данія передала Україні унікальні морські безпілотники SeaBat. Про це повідомляє інформагентство АрміяInform. Начальник гідрографічної служби ВМС ЗСУ Роман Гончаренко зазначив, що ця техніка є важливою для військових моряків.

Техніка є важливою для військових моряків, оскільки вона допомагає виявляти підводні об'єкти. Ці комплекси застосовуються в акваторіях портів для створення та оновлення морських карт. 

"Головне завдання багатопроменевого ехолота — збирати точні дані про морське дно і морське середовище. Потім їх можна обробити і використовувати для створення та оновлення морських карт і планшетів для підтримки безпечної навігації в районі. Отримана батиметрична інформація дає змогу знати глибини дна зі щільністю через кожен сантиметр. Відповідно, ми можемо знати наявні підводні перешкоди, обрати правильні місця стоянки наших плавзасобів, варіанти проходу, маршрути переходів суден", — пояснив Роман Гончаренко.

Нагадаємо, що всередині "Black Box" - проєкту реалізовного ГУР МО, фондом "Повертись живим" та блогером Ігорем Лаченковим - завдяки якому російський військовий-промисловий комплекс зазнав суттєвих збитків, упродовж всього свого існування залишалося секретом. У четвер, 16 листопада, завіса таємничості над "скринькою" привідкрилася. 

"Отже! В коробці (не буквально) – виготовлений в Україні баражуючий боєприпас "Бобер" з дальністю до 800 км... він – не єдина складова "Black Box", - написав Лаченков. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, лише за квітень-травень поточного року проєкт "Black Box" завдав рф збитків на суму, що перевищує 700 мільйонів доларів.

"Понад 700 мільйонів доларів – наш черговий вклад у зниження наступального потенціалу армії ворога, деморалізації бойового духу та прийняття ним своєї поразки у цій війні", - прокоментував тоді глава воєнної розвідки Кирило Буданов.

 

 

 

Головне