Чубаров відреагував на вибухи в Криму та на російських складах

Чубаров відреагував на вибухи в Криму та на російських складах

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров відреагував на вибухи в Криму та на російських складах. За його словами, важливо також розібратися з Кримським мостом.

Про це він розповів в ефірі програми "На часі" на "Ми-Україна". Він зазначив, що всі склади боєприпасів, які були знищені у Криму днями, пов’язані із залізницею. І як тільки починаються вибухи - припиняється рух.

"Важливіше підірвати головну комунікацію - Кримський міст. Бо це головна військова комунікація, що дозволяє російським окупантам закладати в Криму потужні склади - це своєрідні хаби, з яких вони далі постачають боєприпаси на окуповані території", - розповів Чубаров.

Водночас, як додав голова Меджлісу, після вибухів в Криму окупанти провели обшуки в будинках кримських татар. Таке ж було минулого року після перших вибухів на півострові. Ще тоді шістьох кримських татар одразу посадили за ґрати на 13-15 років. Наразі йдуть суди.

Зараз після цих ударів вони проводять широкі облави, заходять по домах, деяких забирають у відділення поліції, ФСБ, проводять якісь бесіди та копаються в телефонах і комп'ютерах, намагаються знайти якийсь матеріал", - пояснив Рефат Чубаров в ефірі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вибухи в Криму, які 24 липня стривожили як мешканців поки що окупованого росіянами півострова, так і так звану місцеву “владу”, не залишися без уваги української Держприкордонслужби та Мінцифри. У ДПСУ зазначили, що “у Джанкойському районі припекло” і сонцезахисний крем російським загарбникам не допоможе.

Головне