Чеська ініціатива для України: Німеччина анонсувала передачу ще 180 000 снарядів

Чеська ініціатива для України: Німеччина анонсувала передачу ще 180 000 снарядів

Німеччина планує передати Україні 180 000 артилерійських снарядів в рамках плану закупівлі боєприпасів, який очолюється Чехією.

Про це пише Reuters.

Згідно з повідомленням, минулого місяця міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про пакет допомоги для України на суму 478 мільйонів євро, не враховуючи підтримку чеської ініціативи щодо постачання боєприпасів.

"Таким чином, загальна вартість обох заходів підтримки становить понад один мільярд євро", - заявив він.

За даними міністерства, Німеччина забезпечить 40% цієї ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криваві російські гроші: найбільший корупційний скандал у Європарламенті

20 березня стало відомо, що Литва виділить 35 млн євро на чеську ініціативу купівлі снарядів для України. Повний перелік країн, які фінансують ініціативу, не оголошують.

Проте відомо, що вже долучилися Фінляндія, Португалія, Швеція, Норвегія, Німеччина, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Данія, Велика Британія, Канада, Франція, Польща та Бельгія.

28 березня голова ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінґ заявив, що Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів із арсеналів Бундесверу.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як інформував "Ми-Україна" раніше, 57 країн візьмуть участь в конференції "Відновлення справедливості для України" в Гаазі.

Головне