Черги з вантажівок зменшилися: в ДПСУ розповіли про ситуацію на польському кордоні

Черги з вантажівок зменшилися: в ДПСУ розповіли про ситуацію на польському кордоні

Страйк польських фермерів і перевізників досі триває на кордоні з Україною. Зараз на території Польщі у напрямку до України чекає майже 950 вантажівок.

Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає УНН.

Блокування фіксується на трьох напрямках, зокрема "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська – Гребінне", "Краковець-Корчева". Станом на ранок 10 січня черги на цих трьох напрямках налічують майже 950 вантажівок.

За словами Демченка, найбільше транспортних засобів чекає навпроти ПП "Рава-Руська", а найменше – навпроти ПП "Ягодин".

В ДПСУ також надали інформацію щодо ситуації на кордонах із Словаччиною та Угорщиною, де також зафіксовані черги вантажівок.

На кордоні зі Словаччиною стоїть черга близько 400 вантажних машин, а навпроти ПП "Тиса" на кордоні з Угорщиною у бік України в черзі близько 120 вантажівок.

Як відомо, 3 січня організація "Ошукане село" з Польщі попередила про свій намір вдруге перекрити пункт перетину "Медика-Шегині". Активісти пояснили, що причиною продовження протесту є невиконання їхніх вимог. Вже 4 січня фермери реалізували свою загрозу, блокуючи рух на пункті пропуску "Медика - Шегині" до 3 лютого. Учасники страйку заявили, що дозволять проходження три вантажним транспортним засобам на годину, а гуманітарні вантажі, легкові автомобілі та автобуси матимуть можливість рухатися без перешкод.

6 січня уряд Польщі уклав угоду з фермерами задля розблокування пункту пропуску "Медика-Шегині".

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни поскаржились на атаку БПЛА на військовий аеродром в Енгельсі.

Головне