Чергова спроба КНДР запустити супутник-шпигун провалилася

Чергова спроба КНДР запустити супутник-шпигун провалилася

Чергова спроба КНДР у четвер, 24 серпня, запустити військовий супутник-шпигун у космос провалилася. Наступну спробу здійснити запуск Пхеньян планує в жовтні.

Про це повідомило видання Yonhap з посиланням офіційне північнокорейське інформагентство. Як зазначається, Північна Корея знову спробувала вивести у космос супутник-розвідник Малліген-1 (Malligyong-1, Телескоп -1) із допомогою нового типу ракети Чхолліма-1 (Chollima-1).

Проте носій вибухнув у повітрі через збій у системі аварійного підриву третього ступеня ракети. Перший і другий ступені ракети в ході польоту відпрацювали штатно, а в роботі третього ступеня сталась помилка, після якого він вибухнув.

Таким чином Національне аерокосмічне агентство КНДР планує протягом короткого проміжку часу з’ясувати причину несправності системи екстреного підриву. Потім воно знову спробує вивести супутник на орбіту в жовтні.

Водночас в Об’єднаному комітеті начальників штабів (JCS) Південної Кореї розповіли, що о 3:50 ранку (за місцевим часом) зафіксували пуск ракети з космодрому Сохе на західному узбережжі Північної Кореї. Ракета рухалася в південному напрямку і корейські військові відстежували її впродовж усього польоту.

В JCS запуск ракети назвали провальним. Вони також наголосили на тому, що такий крок Пхеньяна є явним порушенням низки резолюцій Ради Безпеки ООН. Вони забороняють КНДР будь-які пуски з використанням технології балістичних ракет.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль наказав Раді національної безпеки передати свій аналіз невдалого запуску північнокорейської ракети союзникам зі США та Японії. Вони мають підготуватись до можливих додаткових провокацій з боку КНДР.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки у середу, 16 серпня, наклали санкції на три компанії. Вони причетні до торгівлі зброєю між росією і КНДР.

Головне