Через "загублену" над російським селом ракету доведеться заново будувати дев'ять будинків, - губернатор

Через

Під час масованого ракетного удару рф по Україні 2 січня один з російських літаків "загубив" ракету, призначену для нашої країни, на село Петропавлівка Воронезької області. І якщо напередодні місцева влада запевняла про несуттєві пошкодження та відсутність постраждали, сьогодні ситуація змінилась. 

Губернатор області Олександр Гусєв повідомив, що вчорашній friendly fire призвів до поранення чотирьох осіб та додав,  що з нуля доведеться відбудовувати дев'ять будинків 

Окрім цього руйнувань зазнала цивільна інфраструктура населеного пункту, а саме: навчальний заклад, сільський будинок культури та будівля місцевої адміністрації. "Загублений" російський снаряд пошкодив п'ять автівок та трактор. Керівництво Воронезької області запевняє, що всі збитки будуть відшкодовані. 

Як відомо, напередодні російське Міноборони визнало, що з літака ВКС рф на Петропавлівку впала ракета, у відомстві це назвали "позаштатним сходженням авіаційного боєприпасу". Який саме снаряд "випав" з борту російське керівництво не уточнило, українські фахівці допускають, що ним могла бути крилата ракета повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Місцева влада заявила про вибиті шибки, побиті дахи та пошкодження несучих конструкцій, проте на відео з місця подій наслідки були більш видовищними.

Нагадаємо, у жовтні 2022 на житлову багатоповерхівку у російському Єйську упав військовий літак Су-34. Борт був споряджений боєзапасом і, ймовірно, летів завдати удару по Україні. За кілька днів після цього винищувач Су-30 впав на двоповерховий будинок в Іркутську.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні 2023 року російський Су-34 "впустив" бомбу на Бєлгород. На місці влучання снаряда утворилась вирва радіусом 20 м.

Головне