Через негоду є знеструмлення у шести областях: ситуація в енергосистемі

Через негоду є знеструмлення у шести областях: ситуація в енергосистемі

В Україні на ранок, 12 червня, внаслідок негоди знеструмлено 237 населених пунктів у шести областях. Світло у середу вимикатимуть за графіками - з 15:00 до 23:00.

Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Зокрема, через негоду без електропостачання залишаються населені пункти у Житомирській, Київській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях та в місті Києві.

Крім того, з інших причин без електроенергії перебувають 490 населених пунктів, зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Полтавській, Харківській та Херсонській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світло є чи нема: додатки, ресурси та калькулятори, які допоможуть при відключеннях

У Херсонській області 11 червня під час повітряної тривоги були вимкнені кілька енергооб’єктів, що призвело до відключення споживачів Херсона. Однак через 40 хвилин енергопостачання було відновлено.

В "Укренерго" додали, що під час огляду були виявлені пошкодження будівель та обладнання одного з енергооб’єктів, і наразі тривають ремонтні роботи.

РЕКОМЕНДУЄМО: Як облаштувати свій побут під час відключення електрики: корисні поради і лайфхаки

На Сумщині вночі, під час атаки дронів, було пошкоджено один з енергооб’єктів, внаслідок чого знеструмлено 14 населених пунктів. Наразі триває відновлення електропостачання споживачів.

На сьогодні заплановано рекордний обсяг імпорту з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови - 29 796 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 1 689 МВт, що відповідає максимально можливому значенню. Останній рекорд було зафіксовано в суботу - 29,1 тис. МВт-год.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Київщині через негоду впровадили аварійні відключення світла.

Головне