Через Мелітополь та Маріуполь росіяни завозять нову техніку та військових, - Федоров

Через Мелітополь та Маріуполь росіяни завозять нову техніку та військових, - Федоров

Через тимчасово окуповані Мелітополь та Маріуполь російські загарбники завозять нову техніку та військових.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у своєму Telegram-каналі.

"Поки на запорізькому фронті Сили Оборони України знищують ворога, окупанти завозять нову техніку й поки що живу силу через Мелітополь і Маріуполь", - заявив Федоров.

За його словами, мешканці Мелітополя помітили у місті позашляховик із написом "Шторм". Мер зазначив, що це новий підрозділ Міноборони росії замість ПВК "Вагнера". Крім того, у Мелітополі побільшало військових з Дагестану та Північної Осетії.

Федоров також розповів, що загарбники везуть важку техніку через Маріуполь на Запорізький напрямок. Водночас над пляжами Кирилівки та Бердянська низько літають бойові гвинтокрили російських військ.

"Рашисти хочуть закидати фронт своїм "гарматним м'ясом", проте віримо, що у ЗСУ вистачить пакетів, щоб відправити цей неякісний продукт назад на Росію", - додав мелітопольський мер.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія розташувала мобільний крематорій на території дитячого санаторію в Мелітополі. Таким чином окупаційна влада хоче приховати втрати від війни в Україні. За словами Федорова, зазвичай після роботи ворожої ППО у місті страждає цивільна інфраструктура та мирне населення. Адже ворог розташовує своє ППО у житлових кварталах, прикриваючись цивільними.

"Мобільний крематорій вони також розташували в Мелітополі на території дитячого санаторію, який вони вже давно перетворили на свій військовий шпиталь. Сморід відчувають мешканці декількох районів міста, адже вони його використовують майже цілодобово”, – зауважив Федоров.

Головне