Через лісові пожежі в Алжирі загинуло вже понад 30 людей (ВІДЕО)

Через лісові пожежі в Алжирі загинуло вже понад 30 людей (ВІДЕО)

Лісові пожежі в Алжирі, які вирують у гірських регіонах Беджая та Буїра, забрали життя вже 34 людей. Як інформує The Guardian, до подолання стихії було долучено в цілому 8000 вогнеборців, більш як 1500 людей з небезпечних регіонів евакуювали.

Десятеро з загиблих були військовими, розповіли в місцевому Міноборони. Проте у відомстві не уточнили, за яких умов це сталося.

Нині операції з приборкання вогню відбувається в шести провінціях Алжиру. Населення просять інформувати владу у разі виявлення нових осередків займань.

https://twitter.com/KAbdelmoundji/status/1683505790118776832

Видання пояснює, що лісові пожежі для літнього сезону не дивина в країні. Проте цьогоріч через сильну спеку вони є набагато потужнішими. Світова кліматична криза посилює екстремальні погодні умови в усьому світі, що призводить до більш частих і смертоносних лих - від хвиль тепла до повеней та лісових пожеж.

https://twitter.com/volcaholic1/status/1683459722794467329

Як відомо, торік у серпні під час масштабної лісової пожежі у північно-східній алжирській провінції Ель-Тарф загинуло 37 людей. В цілому минулого літа в країні від цього явища з життя пішло 90 осіб.

Нагадаємо, від лісових пожеж потерпає зараз і Туреччина. Там вогонь вирує  в трьох провінціях – Анталії, Манісі та Кахраманмараші. Полум'я подекуди підібралось впритул до готелів, в яких відпочивають туристи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, науковці б’ють на сполох через рекордні температури в океані та на суходолі. Вони вважають, що глобальний клімат наближається до точки неповернення, а цілі зі стримування глобального потепління в межах 1,5 °C стають недосяжними.

Головне