Через брак грошей Трамп продав один з двох своїх літаків 

Через брак грошей Трамп продав один з двох своїх літаків 

Колишній американський президент Дональд Трамп продав свій приватний літак Cessna Citation X 1997. Як пише The Guardian, до цього кроку його підштовхнули понад 500 млн доларів судових штрафів.

Сума, за яку Трамп продав один з двох своїх літаків, не розголошується. Втім, за оцінкою приватна авіаційна компанія evoJets, борт Citation X коштує в межах 8,5–10 мільйонів доларів.

Так само у Трампа не розкрили, кому було продано літак. ЗМІ дізнались, що, ймовірно, покупцем став ірансько-американський магнат Мехрдада Моайєді. У 2019-2020 роках він пожертвував майже 250 000 доларів на кампанію з переобрання Трампа. Також він надавав мільйони доларів на інші кампанії Республіканської партії.

Дональд Трамп досі залишається власником літака Boeing 757, який був його основним повітряним судном під час президентських кампаній та перебування на посаді глави держави. Цей авіалайнер прикрашений його ім'ям. Крім того, йому також належить невелика група гелікоптерів.
  
Свіжі надходження можуть допомогти Трампу розрахуватися з численними судовими позовами, які проти нього подавалися. Так, раніше цього року він був змушений сплатити понад 200 мільйонів доларів штрафних виплат за результатами двох цивільних судових розглядів. Першим було провадження про наклеп з боку письменниці Е. Джин Керрол, другим - цивільна справи про шахрайські дії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні президент США Джо Байден запропонував своєму головному опоненту Дональду Трампу провести передвиборчі дебати. За словами Байдена, у 2020 році Трамп двічі програв йому дебати, і "відтоді не зʼявлявся" на таких заходах.

Головне