Череватий: Втрати росіян у районі Бахмута схожі на "вагнерівські"

Череватий: Втрати росіян у районі Бахмута схожі на

Речник Східного угруповання військ Збройних сил України полковник Сергій Череватий розповів, що втрати росіян у районі Бахмута схожі на "вагнерівські".

Про це він розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини".

"Втрати несе регулярні. Ці втрати вже наближаються до тих, які були за умов піку боїв з "Вагнером". Наприклад, за цю добу 81 окупант був знищений, 156 дістали поранення", - розповів Череватий.

Водночас, за словами речника Східного угруповання військ, противник потужно відбивається: 556 разів бив артилерією та здійснив чотири авіанальоти. Усього за добу відбулося вісім боєзіткнень.

Череватий наголосив, що Україна діє "максимально обережно", аби зберегти своїх людей.

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку українські захисники за час контрнаступу звільнили 31 квадратний кілометр землі від окупантів, розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, за минулий тиждень Сили оборони просунулися ще на 7 кв. км. Наступальні дії там тривають.

Тим часом противник посилив наступ на Куп’янському напрямку Харківщини й намагається знайти слабкі місця у нашій обороні. Ворог штурмує Масютівку та Новоселівське, щоб витіснити наших військових за рубіж річки Оскіл.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий розповів, що командування армії російської федерації почало стягувати резерви до Бахмута, щоб утримати свої позиції.

За його словами, ворог на цьому напрямку іноді намагається контратакувати і постійно обстрілює позиції Сил оборони. Українським військам протистоїть військовий підрозділ армійського резерву “Барс”, підрозділ “Шторм-Z”, а також спецназ та повітряно-десантні війська.

Головне