Череватий: У Куп'янську окупанти повторюють тактику, яку застосовували в Бахмуті

Череватий: У Куп'янську окупанти повторюють тактику, яку застосовували в Бахмуті

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що у Куп'янську російські окупанти частково повторюють тактику, яку застосовували в Бахмуті.

Про це він заявив в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За словами Череватого, окупанти на Куп'янському напрямку частково повторюють тактику боїв на Донеччині, а саме біля Бахмута.

"Певні елементи, так. Зокрема про це говорив командувач в інтерв'ю, що вони залучають так звані роти "Шторм-Z". Це репліка на підрозділи "Вагнера". Можливо, навіть менш вдала", – пояснив Череватий.

Він також зазначив,що ці штурмові роти здебільшого складаються із колишніх в'язнів або людей з кримінальним минулим. Проте вони ще менше підготовлені до бою, ніж найманці ПВК "Вагнера".

"Як правило, це люди з кримінальним минулим (з рот "Шторм-Z" – ред.) чи ті, які під тиском правоохоронних органів, маючи ризики бути засудженими, підписують контракти", – додав реччник Східного угруповання.

Нагадаємо, на двох напрямках фронту Збройні сили України створюють передумови для прориву російської оборони, розповів військовий експерт Сергій Грабський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України мали успіх південніше нещодавно звільненого Урожайного Донецької області. За словами спікера Генерального штабу Збройних сил України Андрія Ковальова, “у напрямку на південь від Урожайного мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах”. Ковальов також наголосив, що Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.