Череватий: На Бахмутському напрямку ініціатива за ЗСУ

Череватий: На Бахмутському напрямку ініціатива за ЗСУ

Заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий розповів, що на Бахмутському напрямку ініціатива за Силами оборони України.

Про це Череватий розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Ми продовжуємо тиснути на противника, вести штурмові дії. Загалом відбулося 26 боєзіткнень, 973 рази ворог бив по наших підрозділах з артилерії. Було знищено 116 окупантів, 236 зазнали поранень, дев'ятеро потрапили у полон", - зазначив заступник командувача Східного угруповання.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ Сергій Череватий розповів, що ЗСУ утримує ініціативу на Бахмутському напрямку. Водночас російські окупанти чинять “шалений опір”.

Череватий додав, що взяті в полон росіяни в цілому усі виглядають однаково. Вони не надто добре навчені, їм бракує екіпірування та мотивації. До того ж переважно ці особи “не з вищих прошарків суспільства”.

Також Сили оборони на Бахмутському напрямку ведуть наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут, повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов. Втім, ворог чинить потужний опір, переміщує підрозділи та війська, застосовує резерви.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Сил оборони України на Бахмутському напрямку є успіхи, проте ситуація залишається непростою. Окупаційна армія рф постійно намагається контратакувати, аби зупинити просування українських Збройних Сил. Офіцер прес-служби 26 артилерійської бригади ім.Романа Дашкевича Олег Калашніков наголосив, що навіть задіювання елітних військ росіянам не допомогло.

Головне