Черешня по 1200 грн/кг: у Запорізькій ОВА розповіли, коли здешевіє ягода

Черешня по 1200 грн/кг: у Запорізькій ОВА розповіли, коли здешевіє ягода

На українських базарах та прилавках магазинах з'явилась перша черешня. Ціна на ягоду стартує від 700 грн за кілограм і доходить до 1200 грн.

Коли вартість черешні знизиться та як виживають аграрії в Запорізькій області розповів в ефірі "Ми-Україна" очільник місцевої ОВА Юрій Малашко.

"Думаю, черешня має здешевіти, коли буде деокупована територія і Мелітополь зокрема" - зазначив він.

За його словами, аграрії в області засіяли всі території, які перебувають під контролем України.

"Аграрії працюють. І знаєте, був я за 3 км від лінії розмежування, навіть і там аграрії працюють. Це люди-герої. Запорізька область забезпечена на 100% як хлібом, так і іншими харчовими продуктами", - зазначив він.

Як розповів днями член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, ціна на черешню сьогодні - це "ціна імпорту".

"Наша черешня надходитиме в середині червня. Тоді ціна серйозно знизиться. Зараз ціна значно вища, ніж торік – наприкінці травня минулого року ціна була 200 гривень, а зараз – 700 гривень", - сказав він в сюжеті телеканалу "КИЇВ24".

Він додав, що вже орієнтовно за 15-20 днів українці матимуть змогу поласувати нашою українською черешнею.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ворог на Луганщині продовжує полювати на людей, які залишились відданими Україні та чекають на її повернення. Патрулі на окупованій частині області постійно шукають людей з проукраїнською позицією. Їм у цьому допомагають "законсервовані" агенти.

Головне