Чехія законтрактувала перші 180 тисяч снарядів для України

Чехія законтрактувала перші 180 тисяч снарядів для України

Чехія уклала контракт на перші 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України і працює над отриманням ще 300 тисяч одиниць. Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала у статті для Financial Times (FT).

За його словами, ситуація із боєприпасами в Силах оборони стає критичною.

"Це надзвичайно ускладнює для них утримання лінії фронту - тієї лінії, від якої залежить безпека і майбутнє всієї Європи. Ми працюємо над тим, щоб отримати ще 300 тисяч снарядів і вже уклали контракти на перші 180 тисяч. Вони будуть доставлені на український фронт найближчими місяцями", - додав глава чеського уряду.

Боєприпаси будуть доставлені до України найближчими місяцями. Він зазначив, що це стало можливим завдяки коаліції з близько 20 країн.

Він наголосив, що чеська ініціатива щодо снарядів для України досягає успіху завдяки "оманливій простоті".

Нагадаємо, міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна вважає, що міжнародна спільнота повинна надати Україні системи ППО, які нині є критично важливими для країни. Очільник естонського зовнішньополітичного відомства закликав світ допомогти Україні захиститися від російських дронів та ракет.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський закликав світову спільноту допомагати Україні збивати дрони і ракети так, як це відбулося у Ізраїлі. Він наголосив, що союзники Ізраїлю продемонстрували у небі, що єдність у захисті від терору може бути дуже ефективною.

Головне