Чехія та Словаччина скасували міжурядові консультації через Україну

Чехія та Словаччина скасували міжурядові консультації через Україну

Уряди Чехії та Словаччини скасували неформальні спільні зустрічі через різні погляди на війну в Україні. Через це дипломатична напруга у відносинах між країнами загострюється, пише ВВС.

Безпосереднім приводом для відмови від організації традиційного та звичного для країн заходу стала зустріч міністра закордонних справ Словаччини Юрая Бланара з Сергієм Лавровим у рамках дипломатичного саміту в турецькій Анталії.
Чехія критикує Братиславу за переговори з головою МЗС рф.

Прем’єр-міністр Роберт Фіцо заявив, що його уряд проводить суверенну зовнішню політику "з усіма чотирма кутами земної кулі".

"Ми не вважаємо доцільним проводити міжурядові консультації з урядом Словаччини в найближчі тижні або місяці", – заявив журналістам прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, зазначає Politico.

Спільні засідання уряду проводяться з 2012 року, щоб продемонструвати теплі відносини між сусідами, які склалися після поділу Чехословаччини в 1993 році.

Нагадаємо, у другу річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну Фіцо заявив, що "війна почалася в 2014 році зі з розгулу українських неонацистів в Україні" і заявив, що в конфлікті "слов'яни вбивали, а Захід спостерігає". Міжнародні політики висловили незгоду з цими заявами.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у роботі сервісу Ukr.net стався збій у ніч на 7 березня. Користувачі скаржилися, що веб-сайт і функції обміну повідомленнями не працюють.

Головне