Чехія повністю підтримує вступ України до ЄС, - голова МЗС

Чехія повністю підтримує вступ України до ЄС, - голова МЗС

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський висловив підтримку лобіюванню вступу України до Європейського Союзу, наголошуючи, що цей процес може бути складним. Водночас він висловив думку, що зарано говорити про приєднання України до НАТО.

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Ліпавський відповів на питання щодо можливих новин щодо європейської інтеграції України, вказавши, що це залежить від узгодження між союзниками та членами ЄС. Зазначивши, що це може бути складним політичним рішенням, він підтримав український шлях до євроінтеграції.

Міністр зазначив, що процес вступу України в ЄС буде викликати труднощі, аналогічні тим, які виникли з українським зерном на європейському ринку. Він зауважив, що рішення цих проблем вимагатиме багато політичної волі.

"Ми ваші фанати, ми лобіюємо вас і ось так ми це робимо", - сказав Ліпавський.

Щодо можливого запрошення України до НАТО на майбутньому саміті у Вашингтоні, Ліпавський вважає, що рано говорити про це, і закликав шукати способи забезпечити безпеку України через надання озброєння та реформи внутрішніх процесів та законів в країні.

"Шукаймо способи убезпечити Україну як таку, як відправити вам озброєння та боєприпаси. Шукаймо способи реформування української держави всередині країни з погляду процесів та законів, забезпечувати сумісність між Україною та НАТО, це можна досить легко виміряти, і я думаю, що тут є політична воля", - підкреслив голова чеського МЗС.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, українська система у понеділок, 11 грудня, продовжує функціонувати у умовах дефіциту потужності. 

Головне