Чехія повертає свого посла в Москву після майже трирічної перерви

Чехія повертає свого посла в Москву після майже трирічної перерви

Влада Чехії призначила нового посла у росії - ним стане Даніель Коштовал, який раніше був заступником міністра оборони країни.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Чехії.

Як відомо, чеська дипломатія відправить до Москви нового посла вже найближчими місяцями. Він розпочне виконання своїх обов’язків на початку наступного року.

“Ключові країни, які є стратегічними союзниками Чехії - такі як Велика Британія, Франція, Німеччина, Польща та США - мають послів у росії. Я бажаю послу багато сил у цій складній місії просування чеських інтересів”, - сказав голова чеського МЗС Ян Ліпавський.

З 1996 року Даніель Коштовал працював у МЗС Чехії на різних посадах, зокрема був директором департаменту політики безпеки, директором департаменту Північної та Східної Європи, а також гендиректором департаменту неєвропейських країн. 

У період з 1998 по 2002 рік він обіймав посаду в Постійному представництві Чехії при НАТО. 

Він вже працював у посольстві Чехії в Москві (2003–2006) та у Вашингтоні (2009–2011). 

У 2013 році був призначений першим заступником МО Чехії, де надалі обіймав різні посади, зокрема заступник міністра оборони з питань стратегії, зовнішніх відносин і планування до кінця 2018 року, а пізніше з питань озброєнь і закупівель.

Новий посол вже отримав схвалення від приймаючої країни. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська компанія "Українська Бронетехніка" та чеський виробник зброї Czechoslovak Group (CSG) уклали угоду про спільне виробництво артилерійських боєприпасів в Україні.

Головне