Чехія передала Україні останні гелікоптери Мі-24

Чехія передала Україні останні гелікоптери Мі-24

Уряд Чехії відправив два останні ударні гелікоптери Ми-24 до України на потреби Збройних Сил України. Про це повідомляє видання Denikn. 

Раніше на початку тижня Збройні сили Чехії припинили експлуатацію вертольотів Мі-24/35. Ці машини вже придбала Україна.

Більшу частину вертольотів чехи продали ще в жовтні минулого року. Зараз же йдеться про передачу п'яти останніх гелікоптерів. У Міноборони повідомили, що уряд таємно схвалив цю поставку кілька тижнів тому.

Другий транш країна здійснила у липні 2023 року, але точну кількість переданих бортів не повідомляла.

І третій та останній транш був здійснений у березні 2024 році у кількості двох бортів.

"Чехія передала Україні останні два з восьми вертольотів радянського виробництва Мі-24/35, які залишалися в Міноборони, і прослужили ВПС республіки понад 40 років", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Хмельницькому двоє людей загинули і щонайменше восьмеро зазнали поранень внаслідок російської масованої атаки 22 березня. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Ще вісім жителів міста отримали поранення. Ворог бив по об’єктах інфраструктури та житлових масивах міста й області "шахедами" і ракетами.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна і Європейський Союз досягли домовленості затвердити переговорні рамки щодо вступу України у червні. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на “Київському Безпековому Форумі“.

Головне