Часу не вистачить коментувати все російське ІПСО: ГУР про новий фейк про ЗАЕС

Часу не вистачить коментувати все російське ІПСО: ГУР про новий фейк про ЗАЕС

У ГУР прокоментували новий фейк про Запорізьку АЕС, який поширився у ЗМІ та Telegram-каналах. Повідомлялося, що російський президент Володимир Путін начебто вже віддав наказ підірвати ЗАЕС "наприкінці серпня-початку вересня".

Прокоментував фейк представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, часу не вистачить коментувати все російську ІПСО.

"Ми можемо спочатку говорити в принципі про інформаційну гігієну. Якщо кожного разу коментувати все, що пишеться на російських анонімних Telegram-каналах, то жодного часу не вистачить. Це цього не вартує", - заявив представник ГУР.

Юсов також зазначив, що кількість ІПСО наразі продовжує зростати, адже ворогу потрібно якось реагувати на події на фронті, які переважно відбуваються не на його користь.

"На жаль, Запорізька станція залишається під контролем окупантів. Але говорити про зміну ситуації та обстановки там не доводиться. Українські Сили безпеки й оборони працюють, моніторять ситуацію і роблять все можливе, аби унеможливлювати якісь провокації. Але говорити про те, що щось змінилося зараз не доводиться", - зауважив Юсов.

Нагадаємо, інформація про підготовку російськими окупантами теракту на ЗАЕС, яку активно почала ширитися в ЗМІ 16 серпня, не відповідає дійсності, заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко. Також він наголосив, що не розуміє поширення українськими ЗМІ російських наративів, тим самим сіючи паніку у суспільстві.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські загарбники викрали в окупованому Енергодарі начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу на Запорізькій АЕС Сергія Спартесного.

Головне