Частина колаборантів покинула окуповану ЗАЕС, - мер Енергодара

Частина колаборантів покинула окуповану ЗАЕС, - мер Енергодара

Окуповану Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) залишила частина працівників, які пішли на співпрацю з рф. Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

Також, за словами Орлова, з ЗАЕС виїхала частина персоналу "Росатому", яких окупанти раніше привезли на станцію для роботи. За попередніми даними, ідеться не менше ніж про сто осіб. Ці люди виїхали з міста наприкінці того тижня.

Наразі у Енергодарі, за даними Дмитра Орлова, знаходяться близько 5-6 тисяч працівників Запорізької АЕС, яких росія фактично взяла у заручники - їм не дозволяють залишати межі міста.

Крім того Орлов розповів, що укриттів у разі теракту та вибуху на окупованій ЗАЕС в Енергодарі не передбачено. 

Мер міста має інформацію, що вибухівку на Запорізькій АЕС росіяни завезли ще майже рік тому.

"Був замінований периметр станції, заміноване все узбережжя Каховського водосховища. А з початку цього року росіяни почали в хаотичному режимі мінувати, можливо готуючись до контрнаступу ЗСУ, територію по периметру міста, поля сільськогосподарського призначення", - розповів Орлов.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що світова спільнота повинна попередити рф – будь-яка провокація на ЗАЕС буде прирівняна до використання тактичної ядерної зброї

Головне