Час розробляти програми повернення українців з ЄС, - Сибіга

Час розробляти програми повернення українців з ЄС, - Сибіга

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Україна прийшов час спільно з європейськими партнерами працювати над створенням умов для повернення українців, які перебувають за кордоном.

Про це він повідомив під час конференції Ялтинської європейської стратегії в Києві, передає пресслужба відомства.

"На часі ставити питання про розробку Європейським Союзом програм повернення українців. Звісно, для цього мають бути створені відповідні умови. Від безпекових умов, медичних послуг, відбудови житла. Це має бути на порядку денному", - зазначив Сибіга.

Міністерство активно співпрацює з Єврокомісією над ініціативами, що стимулюватимуть українців повертатися додому. Зокрема про такі стратегії йшлося нещодавно на переговорах глави МЗС України з Єврокомісаркою із внутрішніх справ ЄС Ілвою Йоханссон.

Сибіга також підкреслив, що такі ініціативи мають насамперед мотивувати українців обирати повернення на батьківщину.

Напередодні голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав Європейський Союз припинити виплати українським біженцям.

Він зазначив, що європейська фінансова підтримка українським біженцям зменшує мобілізаційний потенціал України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, кандидат у президенти США Дональд Трамп пообіцяв вислати гаїтянських мігрантів, якщо переможе на виборах. Раніше він заявляв, що вони нібито їдять домашніх тварин в Огайо.

Головне