Битва за Судан триває: в країні загинуло щонайменше 528 людей

Битва за Судан триває: в країні загинуло щонайменше 528 людей

Бої в Судані не припиняються, не допомогло і оголошене днями перемир'я між сторонами конфлікту. За оцінкою Міністерства охорони країни, внаслідок бойових зіткнень в країні загинуло вже щонайменше 528 людей, включно з солдатами та бойовиками. Ще як мінімум 4500 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Як пише AP, реальні цифри загиблих та поранених можуть виявитися в рази більшими.

За даними Суданського синдикату лікарів, через потрапляння мирного населення під перехресний вогонь з життя пішли близько 411 цивільних осіб.

"У деяких районах столиці та її околицях жителі повідомляли, що магазини знову відкриваються, і поступово нормалізується ситуація, оскільки масштаби бойових дій дещо зменшилися після хиткого перемир'я. Але в інших районах перелякані жителі повідомляли про вибухи і бойовиків, які грабували будинки", - зазначає видання.

Як відомо, суданська столиця - місто Хартум - з 15 квітня перетворилося на лінію фронту в жорстокому "конфлікті між генералами". Йдеться Абдель Фаттаха Бурхана, який є командувачем регулярно армії Судану, та Мохаммеда Хамдана Дагало, який очолює могутнє воєнізоване угруповання, відоме як "Сили оперативної підтримки" (RSF).

Нагадаємо, 27 квітня армія Судану та RSF домовилися продовжити на той момент чинне перемир’я ще на 72 години одразу по завершенню поточної домовленості. На практиці воно не спрацювало. Джерела Reuters з-поміж місцевих жителів розповіли, що попри режим тиші в Хартумі вже 28 числа лунають вибухи та стрілянина.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська Ukrspecsystems розробила нову модель безпілотника для військових під назвою MiniShark

Головне