"Бункерний дід" звик шантажувати весь світ, але на це врешті має бути адекватна відповідь, - Братчук

28 липня рф обмежила рух Керченською протокою і це є черговим шантажем росії. І якщо раніше світові лідери воліли "кулуарно" домовлятися з російським диктатором Володимиром Путіним, то зараз вже прийшов час для більш потужної реакції. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Це класичний хід російської федерації, тому що вони звикли шантажувати весь світ. Зрозумілою є реакція цього світу, яка була до певного часу, що не треба з "бункерним дідом" виходити на ринг, треба якось з ним переговорити кулуарно і вирішити всі проблеми. От власне на це росія і розраховує", - пояснив він.

Братчук розповів, що ідеальним та омріяним варіантом відповіді стала б участь суден країні НАТО у супроводженні гуманітарних конвоїв Чорним морем, наприклад підводними човнами Туреччини або кораблями Болгарії або Румунії, які є членами Альянсу. Щоб вони "у разі необхідності могли пустити торпеду в бік російського корабля, який має піти на дно".

"Звичайно, зараз ми не говоримо про те, що російські військові кораблі, які будуть намагатися щонайменше погрожувати як мінімум цивільним суднам будуть зазнавати відповідних атак з боку кораблів НАТО. На цьому етапі ми навіть мріяти про це не можемо. Але те, що на шантаж росії треба відповідати вже не просто занепокоєністю - це зрозуміло", - наголосив він.

З огляду на це Україна потребує гарантій безпеки для південної частини країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовий експерт Сергій Грабський переконаний, що деокупація Криму дозволить нам відкинути противника на відстань, яка убезпечить нашу портову інфраструктуру і зведе нанівець потужність російського Чорноморського флоту.

Головне