Будуть дискредитувати владу: Лубінець попередив про змову Угорщини та рф

Будуть дискредитувати владу: Лубінець попередив про змову Угорщини та рф

Угорщина та росія спільно готують інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) з дискредитації України та влади країни. Про це попередив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За словами омбудсмена, ІПСО буде здійснена навколо військовополонених, яких рф раніше передала Угорщині. Так, Україну планують звинуватити у небажанні звільняти своїх громадян.

"Ситуація з військовополоненими - це підігравання Угорщини російській пропаганді. За моїми даними, зараз вони планують пустити так звану ІПСО з дискредитації влади України, координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Вона полягає в тому, що ніби російська федерація готова віддавати військовополонених, проблема в Україні, ніби немає ініціативи", - розповів Лубінець.

При цьому він наголосив, що всі подібні заяви будуть неправдою, адже Україна наразі хоче провести великий обмін всіх на всіх.

Крім того Лубінець висловив здивування поведінкою Угорщини у цій ситуації.

"Нам невідомо, чому до цих людей не допускають українських дипломатів", - наголосив омбудсмен.

Нагадаємо, раніше віце-прем’єр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що рф передала до Угорщини 11 українських військовополонених. Згодом представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов зазначив, що ГУР перевіряє інформацію про нібито передачу РПЦ Угорщині групи українських полонених. За деякий час в Україну вдалося повернути з Угорщини трьох військовополонених, який раніше Будапешту передала росія.

Як повідомляли "Ми-Україна", Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звинуватив Угорщину у порушенні міжнародного гуманітарного права. За його словами, Угорщина порушила міжнародне право, погодившись прийняти від рф українських військовополонених.

Головне